POLÍTICA

Louis Aliot queda exclòs de les eleccions europees

El candidat a les municipals de Perpinyà, bandejat per Marine Le Pen, segons Le Canard enchaîné

Louis Aliot, candidat a les eleccionns municipals de Perpinyà © DDT / La Clau
Louis Aliot, candidat a les eleccionns municipals de Perpinyà © DDT / La Clau

El setmanari Le Canard enchaîné va informar, dimecres 10 d'abril, que la presidenta del reagrupament nacional, Marine Le Pen, ha allunyat personalment Louis Aliot de la llista del partit a les eleccions europees.

La presidenta del Reagrupament Nacional, Marine Le Pen, ha exclòs Louis Aliot de la llista del partit, en cursa a les eleccions europees. Aquesta decisió amb aires de càstig va ser revelada dimecres 10 d’abril per la publicació Le Canard enchaîné. L’opció de la presidenta és fer espai per incorporar Philippe Olivier, el segon espòs de Marie-Caroline Le Pen, germana gran de Marine Le Pen. La llista completa, que es donarà a conèixer dimecres 17 d'abril, no inclourà el diputat de Catalunya del Nord, que vol aparèixer sense etiqueta a les eleccions municipals de Perpinyà el 2020. El 20 novembre de 2018, Aliot va anunciar que no seria pas cap de la llista, però no va destacar si en formaria part.


Es prefereix el cunyat de Marine Le Pen

El setmanari del dimecres considera que Marine Le Pen defensa la seva decisió argumentant sobre una proximitat familar massa evident , que se li podria retreure, entre membres directes o indirectes de la família Le Pen, atès que Louis Aliot es coneix habitualment com "company sentimental de Marine Le Pen", segons la fórmula consagrada a la premsa, que elle no contradiu. L'argument del líder de l'extrema dreta sembla fràgil perquè Olivier encarna una proximitat evident amb la família, més fort en virtut del vincle matrimonial. Se li podria oferir una posició elegible a la llista.