Billboard - Agència Catalana de Turisme - ACT - El Vendrell Dentsuaegis

MEDI AMBIENT

Argelers de la marenda elimina les dutxes de platja

Mesura d’estalvi de 10 milions de litres d’aigua cada any

© Lampernas
© Lampernas

L’ajuntament d'Argelers de la marenda opta per eliminar les 10 dutxes de platges instal·lades a la seva franja litoral. S’estalviaran fins a 10 milions de litres d’aigua cada any.

Com el municipi de Torrelles el 2018 i els Sables-d’Olonne (a la Véndée) ja el 2015, la Vila d’Argeles de la marenda opta per desmuntar les seves dutxes de platja. Aquests dispositius, lluny de ser generalitzats a totes les ciutats turístiques marítimes, no existeixen a Cotlliure, Banyuls de la marenda o Portbou. A Argelers, el turisme de masses havia convidat la seva arribada, La consciència dels problemes mediambientals ha provocat que l'alcalde, Antoine Parra, s’orienti cap a la frugalitat. Les deu dutxes de platja, properes a les barraques d’emergència, desapareixeran, però hi haurà aixetes per a la funció principal de l’aigua, que és la hidratació.


http://80 milions de m3 extrets de les capes del Rosselló

Aquesta mesura té com a objectiu estalviar 10 milions de litres d’aigua cada temporada turística. Com a efecte insospitat, també evitarà els danys causats pels banyistes que abusen del sistema. De fet, alguns no dubtaven fer servir productes higiènics tradicionals, els residus dels quals eren evacuats a la sorra, com l'aigua. Els turistes de l'estiu de 2019 quedaran sorpresos, però una comunicació educativa que posi de relleu la fragilitat de les capes fràtiques del Rosselló, on es manlleven 80 milions de m3 cada any, permet copsar que la presenvació del planeta suposa protegir aqueixos embassaments naturals.