POLÍTICA

El diputat Sébastien Cazenove fa costat al «Cercle girondí»

Un moviment destinat a modular el centralisme macronià

El diputat Sébastien Cazenove © CSC
El diputat Sébastien Cazenove © CSC

El diputat Sébastien Cazenove, elegit de Catalunya del Nord, forma part del "Cercle Girondí LREM", que vol fer sentir una veu menys centralitzadora entre els fidels del president de la República, Emmanuel Macron.

El diputat Sébastien Cazenove, elegit del quart districte nord-català, desconegut per l'electorat fins a la seva elecció, el 2017, ara mostra una sensibilitat precisa. Socialista de 2004 a 2008, membre de la formació La Republique en Marche (LREM) el 2016, aquest antic funcionari del departament d'urbanisme de l'Ajuntament de Thuir ha presidit la Unió Esportiva Tuïr Rugby. A París, és tresorer de l'Associació Parlamentària de Rugbi, que reuneix un centenar dels seus companys. Membre de la Comissió d'Afers Econòmics de l'Assemblea Nacional, ara mostra la seva pertinença al "Cercle girondí". Dimarts 2 d’abril a la nit, l’electe i els diputats d’aquest grup van sopar amb Jean-Baptiste Lemoyne, secretari d'Estat a prop del ministre d'Europa i d'Afers Exteriors. Aquesta reunió va ser motiu per "discutir temes internacionals, locals i els terminis propers", destaca la secretaria del representant de Catalunya del Nord.


Un contrapès al jacobinisme de Macron

El "cercle girondí" és format per una vintena de diputats de LREM elegits en circunscripcions sense grans ciutats. Pretenen donar suport a la "veu dels territoris", segons van destacar arran de llur primera reunió oficial, el 12 de setembre de 2018. Aquest grup respon a la manca d’arrelament d’Emmanuel Macron i al seu esperit jacobí, configurat per l’Escola Nacional d’Administració (ENA), amb predisposicions. Aquest moviment ha estat impulsar per Benoît Simian, diputat de Gironde.