SOCIETAT

Encausen el fàrmac hipnòtic “Imovane” en l’accident de bus de Millars

El conductor de l’autobús prenia regularment aquest producte que genera doble visió

© Zopiclone SD
© Zopiclone SD

La conductora de l’autocar accidentat contra un tren, a finals de 2017 a Millars, prenia regularment el medicament "Imovane", la molècula activa del qual, el Zopiclone, és un ansiolític hipnòtic, que causa amnèsia.

L'accident entre un autobús i un tren de SNCF, que va ocórrer el 14 de desembre de 2017 a Millars, pot haver estat causat per un medicament. Per explicar aquesta tragèdia, una desafortunada addició de factors ha anat apuntant una disfunció del pas de nivell i una errada de la conductora de l'autobús, Nadine O., de 48 anys d'edat, que va ser acusada el 20 de desembre de 2017 d’un "homicidi i lesions no intencionals per imprudència". Però aquest dijous 4 d’abril s’ha revelat la implicació d'un medicament contra l'insomni, administrat al conductor durant 7 anys, pel seu metge de capçalera. Aquest producte, l’Imovane, fabricat pels laboratoris Sanofi, és incompatible amb la conducció, ja que genera somnolència i lapse de les reaccions, tot afluixant la vigilància fins a 12 hores després de ser pres. Atès que la vicepresidenta de la Cort d'Apel·lació d'Aix-en-Provence, Anne terciana, ha escrit al director de Sanofi per assabentar-se, els investigadors han estat assabentats que el medicament al·ludit produeix una "doble visió", és a dir la il·lusió de dues imatges per a un sol objecte.


Un fàrmac hipnòtic no recomanat als conductors

L’Estat classifica l’Imovane demest els "hipnòtics i sedants", que actuen en el sistema nerviós. La seva molècula activa, la zopiclona, té efectes ansiolítics i amnèsics. La conductora pot per tabnt haver estat objecte d'una absència, mentre que el seu metge podria ser apuntat per la justícia.
l drama de Milles va causar la mort de sis mainatges i lesions a 23 dels seus companys. Aqueixos alumnes de col·legi, que acabaven de sortir d’escola, vivien a Sant Feliu d’Avall.