POLÍTICA

Dominique Fossat, nou subprefecte de Prada, arriba de Mayotte

Un alt funcionari de l’Institut Regional d’Administració de Lille

Dominique Fossat, nou subprefecte de Prada © Prefectura de Mayotte
Dominique Fossat, nou subprefecte de Prada © Prefectura de Mayotte

El nou subprefecte del districte de Prada, Dominique Fossat, té 57 anys. S'instal·la a Catalunya del Nord després d’una trajectòria als territoris francesos d’ultramar.

La sotsprefectura de Prada rebrà en pocs dies un nou llogater, en la persona de Dominique Fossat. Aqueix alt funcionari, format a l'Institut Regional d'Administració de Lille, prové de l'illa de Mayotte, on va ser nomenat el 2017 com a Secretari general adjunt de la prefectura, tot assumint el càrrec de gestor de la cohesió social, com a director de projecte. Un decret del President de la República, Emmanuel Macron, publicat dimarts 2 d'abril, fa efectiva la seva designació a la capital de Conflent.
Dominique Fossat, nomenat adjunt del Comissari delegat de la República de la Província de les illes Lleialtat, a Nova Caledònia, el 1993, es va fer càrrec del control pressupostari de la prefectura de l’Alta Garona el 1997 abans d’arribar a la sotsprefectura de Pamiers, a l’Arièja, com a secretari general. Encarregat en 2004 de les administracions locals a la prefectura de Mayotte, va ser nomenat delegat del prefecte de Futuna el 2013 i administrador superior de les illes de Wallis i Futuna. El 2015, va ser cap de gabinet del prefecte de Lot-i-Garona. A Prada, succeeix a Laurent Alaton, arribat el 2015 i ara nomenat a les Côtes-d’Armor.