POLÍTICA

La ministra Muriel Pénicaud fa costat a Romain Grau a Perpinyà

El «valor treball», una solució per alliberar-se de la crisi

El diputat Romain Grau i la ministra Muriel Pénicaud, Perpinyà, dijous 28 de març © JMA
El diputat Romain Grau i la ministra Muriel Pénicaud, Perpinyà, dijous 28 de març © JMA

Dijous 28 i divendres 29 de març, la ministra de Treball, Muriel Penicaud, era a Perpinyà. Al costat del diputat Romain Grau, lex-directora de recursos humans de Danone ha promogut la idea d’espavilar-se a través de l’economia.

La ministra de Treball, Muriel Pénicaud, ha arribat a Catalunya del Nord dijous 28 de març. La seva estada s’ha iniciat amb una reunió privada al costat del diputat Romain Grau en un hotel de Perpinyà Sud. En una intervenció amb to directe, l'exdirectora de recursos humans de Danone ha promogut el suport al creixement de les empreses molt petites (TPE) i ha insistit en els actius climàtics del territori: "Al país del vent i del sol, l’eòlica i la solar són fonts d'energia sinònim de riquesa”, s’ha atrevit a declarar de cara a un centenar d’afiliats a la República en Marxa. Al seu costat, Grau ha destacat la terrible equació "5% d'atur més que la mitjana estatal signifiquen, a Perpinyà, un 5% addicionals d'extrema dreta".


Ajudar els més vulnerables en el mercat laboral

Divendres 29 de març, per continuar descartant la fatalitat, Pénicaud i Jean-Marie Marx, Alt Comissionat per a la capacitació i la inclusió en l'ocupació, han impulsat un club d’empresaris al si del moviment "França, una oportunitat, amb el compromís de les empreses". Aquest bateig, a la prefectura de Catalunya del Nord, s’ha fet amb 100 líders empresarials del territori, com Alice Guichet, CEO de l’empresa Pyrescom, de Cànoes, i Xavier Danjou, CEO de la Confiteria del Tec, de Cabestany. Aquesta operació llançada el 17 de juliol de, 2018, al Palau de l'Elisi amb presència del cap d'Estat, acosta la gent més fràgil al món laboral.