POLÍTICA

La dreta dura anirà per separat a les municipals de Perpinyà

El candidat Alexandre Bolo vol dissentir-se de la candidatura de Louis Aliot

Alexandre Bolo, candidat a les eleccions municipals de Perpinyà el 2020 © ABC
Alexandre Bolo, candidat a les eleccions municipals de Perpinyà el 2020 © ABC

Antic secretari parlamentari de Louis Aliot, durant el seu mandat europeu, en temps del Front Nacional, Alexandre Bolo anuncia la seva candidatura a les eleccions municipals de Perpinyà.

L’oferta política de dreta dura hauria d’anar migpartida a les eleccions municipals. Aqueix escenari segueix la renúncia del regidor Alexandre Bolo, elegit amb Louis Aliot sota la bandera del Front Nacional el 2014. Secretari parlamentari d’Aliot durant el seu mandat europeu, exafiliat a la UMP, Alexander Bolo mai no s’ha fet del Front Nacional (FN) ni del Reagrupament Nacional. Abordat per la FN sota el paraigua de la franquícia electoral "Reagrupament Blau Marí"(RBM), aquest trentenari d’estil amable vol ser cap de llista a les eleccions del 2020, en contra del seu antic amo. Cada un considera una candidatura sense etiquetes, per no espantar.
Entre les seves queixes, Bolo retreu a l'oposició d'extrema dreta de Perpinyà haver votat el 2017 una subvenció a l'associació homosexual LGBTI 66. Aquest sentiment elf aria més afí a Jean-Marie Le Pen que no Marine Le Pen.


Rebutjat per Jean-Marc Pujol el 2014

Propietari, des de la primavera de 2018, de restaurant Brasserie, a prop de la Plaça de la República de Perpinyà, Alexandre Bolo va ser candidat fracassat de l’RBM a les eleccions legislatives el 2017, a la primera circumscripció nord-catalana. Entre les seves jugades mediàtiques, aqueix ex-col·labodador de gabinet del batlle del Barcarès, Alain Ferrand, va destacar l'any 2015 al costat del líder de l'extrema esquerra grega Alexis Tsipras. Anteriorment, no havia estat acceptat a la llista municipal de Jean-Marc Pujol, el 2014, malgrat els seus anhels.