SOCIETAT

On es pot menjar insectes i cangur a Barcelona?

Uns restaurants no convencionals ofereixen llagostes, formigues i escarabats

© Coralie Cantanys
© Coralie Cantanys

A Barcelona i comarques es troben diverses adreces especialitzades en menjar insectes. La producció d’escarabats, escorpins i llagostes és 100 vegades més barata i 1000 vegades menys contaminant que la carn.

Els establiments de restauració que serveixen insectes, entre altres plats, es multipliquen a una velocitat moderada a Barcelona. Entre aquests llocs diferents dels altres hi ha "BCN Insects", al mercat de la Boqueria, accessible des de la rambla. Aquest lloc precursor es distingeix per una carta de productes dissecats, que inclou grills amb un sabor similar al bacó. També s’hi serveixen formigues, escarabats, escorpins, pallagostins i llagostes. Més avall, cap al port de la capital, "Oaxaca" és una taula inspirada per Mèxic, on les llagostes i les formigues importades d'aquest país sud-americà es mengen a tall d’aperitius, com tapes.
Alguns nutricionistes consideren que el consum de 30 grams d’insectes equival, en proteïnes, a 300 grams de bistec. A nivell econòmic i ecològic, la producció d'insectes és 100 vegades més barata que la de la carn i el seu impacte ambiental és 1000 vegades menor.


Camell i cocodril al vostre plat

Entre les altres adreces poc convencionals, a l'interior de les comarques de Barcelona, ​​a la zona de la vila de Vic, el restaurant "El Santuari" és especialitzat en carns exòtiques com el cocodril i el cangur. Aqueix establiment situat a les Masies de Voltregà també serveix carn de camell i, de manera més clàssica, taurons i estruç.