ECONOMIA

Rècord de viatgers el 2018 al Tren Roig de la Fenolleda

El Tren del País Càtar i de la Fenolleda va atreure 21.061 passatgers el 2018

El Tren Roig de la Fenolleda © TPCF
El Tren Roig de la Fenolleda © TPCF

A diferència del tren groc de Conflent i Cerdanya, el Tren Roig de la Fenolleda va bé. Aquest mitjà de transport turístic, incloent Rivesaltes i Axat, va donar la benvinguda a més de 21.000 viatgers l'any passat.

El Tren Roig de la Fenolleda, mitjà de transport d'ús turístic, va assolir l’any passat un rècord d’usuaris. Aquest tren familiar va atreure 21.061 passatgers, un 17% més que el 2017. Aquest resultat inèdit des de la seva posada en marxa l'any 2002 va ser possible gràcies a una activitat en les ales de la temporada d'estiu, a la primavera i al setembre. En ambdós períodes, amb alta presència de grups, s'han afegit útilment uns trens temàtics amb motiu de la Pasqua, Halloween i Nadal.


7 d'abril de recuperació de desastres

El "Tren del País Càtar i de la Fenolleda" (TPCF), el seu nom oficial, segueix la línia de ferrocarril centenària que connecta Ribesaltes, a Catalunya, i Atsat, al Llenguadoc. Tornarà a emprendre els seus trajectes el 7 d'abril, tots els dimecres i diumenges. Gestionat pel sindicat mixt del Tren Roig i la SARL TPCF, aquest Tren Roig té la seu a l'estació de Caudiers. Els seus tallers acaben de proporcionar pintura nova al seu vagó de luxe anomenat "Ambiance" i han equipat amb un nou sistema de sonorització la Imperial del seu tren a l’aire lliure.