POLÍTICA

Els comunistes estrenen un casal a Prada

La formació d’esquerres vol destacar el seu arrelament territorial

Els comunistes inaugurant llur «casal» a Prada, dissabte 24 de març del 2019 © PCF 66
Els comunistes inaugurant llur «casal» a Prada, dissabte 24 de març del 2019 © PCF 66

La federació del Partit Comunista Francès (PCF) de Catalunya del Nord ofereix a Prada una base per als seus afiliats i simpatitzants de Conflent, Cerdanya i Capcir.

La federació catalana del Partit Comunista Francès (PCF) va inaugurar el seu "Casal" a Prada, el dissabte 25 de març. Aquest lloc situat al cor de la ciutat pretén demostrar un arrelament persistent, desmarcant-se de les formacions polítiques sense implantació real. L'evolució del partit li ha fet abandonar la paraula "cel·la", que des de feia temps designava els seus locals s’àmbit territorial.

La inauguració d’aqueix espai de discussió, al carrer Jean Jaurès, va aplegar Ève Gerbault i Pierre Serra, co-secretaris de la secció Capcir-Cerdanya-Conflent-Pirineus del PCF, Nicolas Garcia, secretari de la Federació dels Pirineus Orientals i Laetitia Maure, candidata a les eleccions europees. També van ser presents l’antic conseller general Jean-Louis Alvarez i Guy Cassoly, batlle dels Masos. El PCF té també un "Casal dels comunistes", terme escollit per designar la seva central a Catalunya del Nord. El 2017, les seves autoritats van inaugurar a Estagell un "Casal dels comunistes Antoine Sardà", espai de trobada de la seva secció Aglí-Fenolleda.