SOCIETAT

Projecció de cànnabis i de mòbils damunt la presó de Perpinyà

El sindicat UFAP-UNSA demana més xarxes de seguretat

Centre penitenciari de Perpinyà © La Clau
Centre penitenciari de Perpinyà © La Clau

El lliurament de 450 grams de cànnabis i més d'una dotzena de telèfons mòbils a la presó de Perpinyà, aquest divendres 22 de març, completa una llarga sèrie de malifetes.

Es multipliquen les irregularitats al centre penitenciari de Perpinyà, a semblança de la projecció de paquets sospitosos per damunt les instal·lacions, un enganyifa sobre l'edat d'alguns detinguts i agressions variades, amb un rerefons de superpoblació. Al llistat llarg de fets sorprenents s’ha afegit aquest divendres 22 de març una sèrie de projeccions al cim del camp d'esports de la presó. Els guàrdies han trobat 450 grams d'una substància "que s'assembla a resina de cànnabis", destaca Johann Reig, representant del sindicat UFAP / UNSA Justícia. El llançament s’ha acompanyat per més d'una dotzena de telèfons mòbils amb targeta SIM inclosa, a punt per funcionar.


Confessen un tràfic de cànnabis a l'interior de la presó

El sindicat ressalta que la captura del sabó de "xit" es "certament mancarà al tràfic interior local", tot confessant un comerç il·lícit a dintre de l'establiment del barri de Malloles. Entre les seves demandes, es tranquil·litza amb la construcció, el 2022, de xarxes antiprojeccions entre les torres 1 i 2 de la presó, per evitar ruixats de productes variats. L’UNSA-UFAP també requereix la instal·lació de sistemes d’interferència als mòbils perquè "la seguretat del personal i dels ciutadans no té preu."