ECONOMIA

El senador Jean Sol reclama el TGV Perpinyà-Montpeller a París

Intervenció durant l’examen del projecte d’orientació de les mobilitats

Jean Sol, senador de Catalunya del Nord © Sénat
Jean Sol, senador de Catalunya del Nord © Sénat

En sessió, aquest dijous 21 de març, el senador Jean Sol, electe de Catalunya del Nord, ha qüestionar el ministeri de Transports sobre el tram inexistent de la línia d’alta velocitat Perpinyà-Montpeller.

El senador Jean Sol, electe de Catalunya del Nord, ha defensat l'alta velocitat de la línia d’alta velocitat (TGV) entre Perpinyà i Montpeller, aquest dijous 21 de març. El parlamentari, afiliat als Republicans, a resumit així el seu propòsit, pronunciat davant els seus col·legues al Senat: "El nostre departament es troba a més de 5 hores de París, els habitants de Catalunya del Nord són cansats d'esperar i se senten molt impotents per no dir desesperats. Per quan podem esperar aquesta nova línia Perpinyà-Montpeller?". L'exdirector de cures de l'Hospital de Perpinyà ha adreçat específicament aquestes paraules a Elizabeth Born, ministra a prop del ministre d'Estat, ministra de la solidaritat i la transició ecològica, encarregada dels transports.


Al Senat, el repte seriós és el climàtic

Per fer-se esc0oltar per l'Estat, Jean Sol ha aprofitat el context de l’examen del projecte de llei d'orientació de mobilitat (LOM), que es va iniciar dimarts 19 de març. Aquesta etapa té com a objectoiu general respondre al desafiament climàtic i les demandes del "Gran Debat" impulsat pel President de la República, Emmanuel Macron. Mentre que el govern planeja prohibir els vehicles tèrmics el 2040, els senadors socialistes i comunistes defensen l’ensenyament de la bicicleta a escola. El medi ambient eludeix la baula ferroviària que manca entre el Rosselló i el Llenguadoc. Aquest tram de 150 km és l'únic que falta el l’eix Cadis-Amsterdam, passant per Madrid, Barcelona, ​​Perpinyà, Montpeller, Nimes, Avinyó, Valence, Lió, París i Brussel·les.