CULTURA

Una exposició permet convertir-se en Van Gogh a Barcelona

1.500 m2 d’immersió en 3D al cor dels quadres del pintor holandès

Visita de l'exposició “Meet Van Gogh” a Barcelona © ACN
Visita de l'exposició “Meet Van Gogh” a Barcelona © ACN

El Port Vell de Barcelona acull fins al 2 de juny l'exposició "Meet Vincent Van Gogh". El 3D permet fer costat a la vida, el treball i el pensament de l'artista holandès.

Una exposició interactiva instal·lada al Port Vell ofereix l'oportunitat de ficar-se a la pell de Vincent van Gogh. Aquest projecte del Museu Van Gogh d'Amsterdam, permet submergir-se en la feina, la vida i el pensament del pintor holandès. La tecnologia 3D constitueix espais on es pot caminar. L’experiència, titulada "Meet Van Gogh", es pot veure fins al 2 de juny. És presentada en sis àrees temàtiques, desplegades en 1.500 m2.


La col·lecció de Van Gogh a Amsterdam és vulnerable

L'habitació groga del pintor a Arles, a la Provença, el seu cafè parisenc favorit, com també l’hospital psiquiàtric de Saint-Paul-de-Mausole a Saint-Rémy-de-Provence, on va sojornar, formen part d'aquesta exposició. Una guia d'àudio proporciona un passeig dins de les principals obres i les cartes escrit al seu germà Theo, pel postimpressionista que va acabar eamb la vida a l'edat de 37 anys, el 1890. Amb aquesta fórmula, el museu holandès desplaça virtualment part de les seves col·leccions. El seu director general, Adriaan Donszelmann,; considera que la "vulnerabilitat de la col·lecció és alta i les possibilitats de transport són limitades, per això aquesta exposició ens permet explorar, des d’un nou punt de vista, la vida i l'obra del pintor."