SOCIETAT

Classificació dels liceus de Perpinyà: el privat supera el públic

Saint-Louis-de-Gonzague és el primer, Jean Lurçat és darrer

Liceu Aragó de Perpinyà © La Clau
Liceu Aragó de Perpinyà © La Clau

La qualitat dels liceus nord-catalans, segons la taxa d’èxit del batxillerat i el manteniment dels estudiants al llarg de llur trajectòria professional, funda la classificació dels resultats del 2018.

El rànquing de les millors liceus nord-catalans situa el sector privat per sobre del públic. Aquesta classificació comunicada aquest dimecres 20 de març pel Ministeri d'Educació comença amb un trio privat. El liceu Sant Lluís de Gonçaga, que es troba al districte de Vernet de Perpinyà, va presentar el 100% d'aprovament al batxillerat els anys 2018 i 2017. La proporció d'estudiants que han abandonat llur trajectòria des de la classe de segona és del 17%. En segon lloc, l'escola Santa Lluïsa de Marillac mostra 100% dels mateixos dos anys, el 25% d’abandonament des de la segona. La tercera posició escau a Nostra Senyora de Bon Socors, amb 96% de reeixida al bac el 2018 i 97% el 2017, amb un abandonament del 32%.


El liceu Jean Lurçat de Perpinyà, últim de la llista

El liceu públic Pierre de Coubertin de Font-romeu arriba a la quarta posició, amb un èxit del 95 el 2018, seguit pel liceu Rosa Luxemburg de Canet, amb el 92%, François Aragó de Perpinyà al 91%, Charles Renouvier a Prada, amb el 91%, i Déodat Séverac, a Ceret, amb el 90%. El liceu Sant Pere de la mar, ubicat a Sant Cebrià, fa excepció entre les institucions privades, amb una taxa del 87%. Com a últim liceu del territori es troba el liceu Jean Lurçat de Perpinyà, amb una taxa d'èxit del 85%.