Fake homofòbia a l’Hospital de Perpinyà i agitació mediàtica

Un malentès és a l’origen d‘una falsa discriminació

Perpignan: Une maman homosexuelle aurait été interdite de suivre son fils aux urgences
Perpignan: Une maman homosexuelle aurait été interdite de suivre son fils aux urgences

Encadenant-se, diverses desenes de mitjans de comunicació s’han emocionat després de la denúncia de discriminació contra una parella de lesbianes a l'hospital de Perpinyà. Aquest no-cas està tancat.

Diumenge 10 de març, una parella de dones homosexuals que s’havia resentat al servei d’emegències de l'Hospital de Perpinyà amb el seu fill que patia infecció urinària, es va queixar de discriminació. A una de les dues mares no se li va permetre seguir el mainatge, de 3 anys d'edat. Aquesta situació va ser denunciada a la gendarmeria i l'advocat de la parella de lesbianes va indicar la seva intenció de sol·licitar el tribunal administratiu. Ara bé, l'hospital del Rosselló no va actuar per l'homofòbia: "Sembla que un error de comunicació o explicació hagi pogut suggerir a les dues mares que es tractava de discriminació, però així no va ser", desclara l’hospital en un comunicat. Afegeix: «de fet, la pràctica és deixar només un dels pares a acompanyar el mainatge durant l'atenció mèdica i d'infermeria (...) Aquesta regla és necessària en cas d'emergència pediàtrica de hospital de Perpinyà, sobretot que l’espai de l’atenció és relativament petit».
Sense voler-ho, la parella ha generat una agitació mediàtica estatal, amb desenes de mitjans de comunicació, gràcies al caràcter venedor del subjecte. Al final, es tracta d’una autèntica fake news.