POLÍTICA

Ségolène Neuville abandona la direcció estatal del PS

Un pas alliberador cap a les eleccions municipals de 2020 a Perpinyà?

Ségolène Neuville, presidenta de la federació nord-catalana del Partit Socialista © DRF
Ségolène Neuville, presidenta de la federació nord-catalana del Partit Socialista © DRF

Com l'ex ministre d'Agricultura, Stéphane le Foll, l’exdiputada de Catalunya del Nord Ségolène Neuville dimiteix de la Mesa Estatal del Partit Socialista. Però no abandona pas el seu partit.

La primera secretària del Partit Socialista (PS) a Catalunya del Nord, Ségolène Neuville, abandon els savis que dirigeixen el seu partit. L’exsecretària d’Estat encarregada de les persones amb discapacitat i de la lluita contra l’exclusió ha abandonat la mesa estatal del PS, divendres 16 de març, com també ho ha fet l’exministre Stéphane Le Foll. Els dos expressen el desacord sobre el suport del PS a la candidatura de l’assatgista Raphael Glucksmann a les eleccions europees. No obstant això, l’exministre d'Agricultura i la regidora del Cantó 5 nord-català no han pas dimitit del partit.


Cap a les eleccions municipals de 2020 a Perpinyà

La distanciació de Ségolène Neuville amb el PS és relativa, fins i tot pot ser el requisit previ cap a una candidatura de l’antiga diputat a Perpinyà. Possible pretendent a les eleccions municipals de 2020, va impulsar a finals de 2018 una eina anomenada "Respirer". Aquesta associació declaradament d’esquerra té com a altra membre la presidenta socialista del Consell departamental, Hermeline Malherbe. Aquest duet amb accent parisenc espera promoure la convivència, la diversitat i l’ecologia. Amb una base de valors humanistes, aquesta estructura també defensa la mobilitat urbana fonamentada en el transport gratuït i una peatonalització més important.