POLÍTICA

La caravana de Debout la France a Perpinyà, Cervera i Font-romeu

La dreta sobiranista francesa pretén escoltar la població en vista a les europees

Nicolas Dupont-Aignan, president de « Debout la France » (França Dempeus) © DLF
Nicolas Dupont-Aignan, president de « Debout la France » (França Dempeus) © DLF

Un "Caravana de territoris: els francesos en resistència", llançat a les carreteres pel partit de sobirania Debout France, presidit per Nicolas Dupont-Aignan, fa passos al Rosselló, Conflent i Cerdanya, aquest dissabte, 16 de març i diumenge, 17 de març.
 

Les eleccions europees, previstes per al 26 de maig, inciten “Debout la France” a viatjar. El partit de Nicolas Dupont-Aignan és així, aquest dissabte 16 de març a Perpinyà, el Barcarès, Canet, Cotlliure i Cervera, i  aquest diumenge 17 de març a Prada i Font-romeu. Si el candidat a les eleccions presidencials del 2012 i del 2017 no està present, la "Caravana dels territoris de la resistència francesa" passa per aqueixos municipis per seduir l’electorat. Durant 5 mesos, aquest mètode permet que la dreta sobiranista pugui conversar amb la ciutadania sobre solucions pragmàtiques a les seves dificultats. França, les seves regions i la Unió Europea són part de la reflexió proposada.


Fins al 8% a les eleccions europees

Debout la France (França Dempeusà), partidari del Referèndum d’iniciativa ciutadana (RIC) reclamat per les Armilles grogues, assoliria entre 6 i 8% segons un sondeig publicat el 25 de febrer, realitzada per Ipsos-Steria Sopra per al diari Le Monde i el Cevipof (Centre d'estudis polítics de l’Institut d'estudis polítics de París - Sciences Po). Aquesta formació superaria el Partit Socialista, al 5,5%, i seguirà de prop la France Insubmisa, al 8,5%, mentre que els Republicans assoplien un, resultat de 12%.