ECONOMIA

L’aeroport de Girona, n°1 europeu en qualitat de servei

Rebrà l’Airport Service Quality del Consell internacional d’aeroports

Aeroport de Girona © AENA
Aeroport de Girona © AENA

L’aeroport de Girona-Costa Brava és el líder europeu a nivell de qualitat de servei, entre les infraestructures que reben menys de 2 milions de passatgers.

L'aeroport de Girona és reconegut pel Consell Internacional d'Aeroports (ACI) com la millor infraestructura aeroportuària europea en la categoria dels menys de 2 milions de passatgers. L’aeroport, premiat per la qualitat del servei als usuaris, serà  el premi corresponent en una cerimònia oficial, que s’organitzarà el 4 de setembre a Bali, a Indonèsia. La política de manteniment i millora de les prestacions ofertes als passatgers a l'aeroport de Girona li justifiquen el "Airport Service Quality” (ASQ). Aquest protocol inclou una llista de paràmetres estrictes, com la comoditat proporcionada per l'aeroport i les companyies aèries, la seguretat per a les persones, la qualitat ambiental i l'eficiència de les operacions de vol. L’agilitat de l’accés a les instal·lacions, ubicades al terme municipal de Vilobí d'Onyar, la durada dels controls de seguretat, l'eficàcia dels agents encarregats del registre d'entrada i la neteja dels banys se sumen als criteris.


Un organisme per defensar la qualitat dels aeroports

L’International Airports Council (Airports Council International), constituït el 1991, és la principal organització professional que reuneix les empreses aeroportuàries del món. Aquesta organització sense ànim de lucre té la seva seu a Montreal, al Canadà. Es dedica a defensar els interessos dels gestors d’aeroport i promoure l’excel·lència professional en la gestió i operació dels aeroports.