SOCIETAT

Volen desenvolupar el naturisme a Perpinyà

Londres, Berlín, Munic, Barcelona i Estocolm ja han obert espais especialitzats

Grup de naturistes a Londres, 2016 © John Harding
Grup de naturistes a Londres, 2016 © John Harding

Viure nu a la ciutat, en espais reservats, és l'ambició promoguda pel grup "Els naturistes catalans". Aquesta estructura vol tenir espai propi a Perpinyà.

El naturisme s’està expandint en algunes ciutats, a més de les àrees naturals com són les platges i càmpings de pitja muntanya. A Perpinyà, un projecte del club nudista urbà s’ha format al voltant de Michel Villelongue. Aquest empleat d'una empresa de neteja espera desenvolupar aquesta forma de vida al nu aglutinant aficionats. El grup "Els catalans naturistes", llançat a la fi de 2018, proposa aquest canvi sota els auspicis de la Federació Francesa de Naturisme (FFN).


Transformar Perpinyà en cila «naturista-friendly»

Com Londres, Berlín, Munic, Barcelona, ​​París, Estocolm i Tolosa, Perpinyà podria reservar espais a la nuesa, segons la temporada. Si bé ja existeixen restaurants i piscines naturistes a Europa, el primer pas quedaria per fer a la capital del Rosselló. Es necessitaria una regulació local, mentre que la legislació estatal continua sent intransigent  en relació a la nuesa parcial, a diferència dels Estats Units, Canadà i Espanya. A la via pública a França, els homes amb el tors nu i dones en topless estan subjectes a la multes de 38 euros, mentre que el 2010, l’Ajuntament de Perpinyà va prohibir la presència d’homes amb el tors nu a la vila, per preocupació moral .