CULTURA

El British Museum exposa «Pharaoh, king of Egypt» a Girona

140 elements vinguts de Londres es poden veure fins al 25 d’agost

Exposició «Pharaoh, king of Egypt» © British Museum
Exposició «Pharaoh, king of Egypt» © British Museum

Una exposició vinguda directament de Londres a Girona explora la figura del faraó, monarca de l’antic Egipte, cossol d'una societat i font d'imaginari. Aqueixa mostra, titulada "Faraó, rei d'Egipte" és visible fins al 25 d'agost a CaixaForum.

En el marc del seu partnershp amb el prestigiós British Museum, la Fundació La Caixa exposa a Girona una sèrie de peces mai vistes a Catalunya. "Faraó, rei d'Egipte" ("Faraó, rei d'Egipte") convida a descobrir l'antiga civilització egípcia, fins al 25 d'agost. Els secrets dels faraons es presenten en aquesta realització vinguda directament des de Londres. Des de l'any 3000 aC fins a la conquesta romana, prop de l'any 30, les imatges i els objectes de l'antic Egipte plantegen una reflexió sobre el simbolisme i la imaginació de la monarquia al país.


Una imatge global de l’antic Egipte

Aquesta exposició en nou parts tracta l'estatus del monarca, que és la figura divina i central de l'estructura social egípcia. Portador i catalitzador de creences, governador i guerrer, el faraó es narra a CaixaForum, prop de la casa de la Vila de Girona. Un total de 140 peces de la col·lecció egípcia del British Museum, que alberga una col·lecció d'aquest tipus entre els més grans al món, dóna per veure la imatge més completa possible de l'antic Egipte.

El British Museum exposa «Pharaoh, king of Egypt» a GironaEl British Museum exposa «Pharaoh, king of Egypt» a GironaEl British Museum exposa «Pharaoh, king of Egypt» a Girona