3 dies per reinventar l’ecologia mundial a Perpinyà

El gran fòrum “El Nou Món a Perpinyà" tindrà lloc del 29 al 31 de març

Planeta terra © Christophe Remens
Planeta terra © Christophe Remens

El futur del planeta serà abordat al país català pel fòrum "El Nou Món a Perpinyà", del 29 al 31 de març. Les personalitats abordaran les energies, l’organització de les ciutats o el transhumanisme.

El Palau de congressos de Perpinyà rebrà un esdeveniment de nou tipus, titulat "Le Monde Nouveau à Perpignan", del 29 al 31 de març. Aquest fòrum ambiciós mobilitzarà eminències sobre els problemes de preservació del planeta. Està organitzat pel grup de comunicació La Dépêche du Midi, propietari del diari L’Indépendant, en col·laboració amb l'Ajuntament, la Universitat de Perpinyà, la metròpoli Perpinyà Mediterrània, la regió Occitanie, el departament de l’Hérault, la BNP Paribas, EDF i la cadena de televisió pública TV5 Monde.


«El 100% d'energia renovable el 2050?»

Sota el lema "Un planeta blau més verd", el Món Nou aportarà experts del medi ambient, de cara al úblic, a la manera de xous. Energia, mobilitat, salut i agricultura es discutiran amb 50 intervinents. Una de les novetats del saló consistirà en "projectes prometedors i innovadors de grans empreses, startups i associacions", segons ens detallen els organitzadors. Entre els temes evocats hi haurà "El zero residus és una utopia?” ,"Demà serem tots transhumans?”, "100% d’energies renovables el 2050: mite o realitat?”, “Menjar millor per salvar el planeta?” i “SmartCities: les nostres ciutats en transició”.

Durant aqueieox tres dies dedicats a reinventar l'ecologia des d'una perspectiva institucional, Perpinyà rebrà el polonès Michal Kurtyka, President de la COP24, Derdevet Michel, secretari general d’Enedis, l'operador de la xarxa d'electricitat a França, Carlos Grau, director general de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB), l'escriptor francès Erik Orsenna i Laurence Tubiana, directora de la Fundació Europea per al Clima.