MEDI AMBIENT

La vespa asiàtica es controla tot l’any a Sud Rosselló

22 intervencions han estat desenvolupades el 2018

Niu de vespes asiàtiques, al territori de Sud Rosselló © Sud Rosselló
Niu de vespes asiàtiques, al territori de Sud Rosselló © Sud Rosselló

La presència de la vespa asiàtica en els 6 municipis del territori del Sud Rosselló és objecte d'una política, tot l'any. Però el període d'abril a octubre propicia particularment la seva proliferació.

La vespa asiàtica es troba en el blanc de la Comunitat de muinicipis Sud Rosselló, formada per les localitats de Sant Cebrià, Alenyà, La Torre del Bisbe, Montescot, Tesà i Cornellà del Bercol. Els seus nius han estat objecte de 22 intervencions, realitzades pel seu servei d’Espais verds i l’empresa SOS Guêpes. Anteriorment, el Grup de Protecció de la Salut 66 (GDSA66) ha estat verificat que es tractava ben bé de l'insecte colonitzador. Aqueixes intervencions d'eliminació dels nius es duen a terme al domini públic i en cases particulars.


La lluita es desenvolupa tot l’any

La vespa asiàtica, un insecte perillós per als éssers humans i gran depredador d'abelles des dels darrers deu anys, és principalment present entre els mesos d'abril i octubre. Durant tot l'any, Sud Roselló lluita contra la seva proliferació a través de rateres. Aquests dispositius rapartits per per tot el territori s’instal·len especialment a prop dels rius.