POLÍTICA

Sánchez visita Catalunya del Nord, i Espanya torna a votar el 28 d’abril amb el risc d’elegir l’extrema dreta

El primer ministre Pedro Sánchez fa una juguesca de cara a la dreta dura

Pedro Sánchez, president del govern espanyol © ACN
Pedro Sánchez, president del govern espanyol © ACN

Espanya, que té els pressupostos de 2019 bloquejats pels independentistes catalans, tornarà a votar el 28 d'abril. Però el desbloqueig de la governança del país pot provocar l'arribada d'una coalició que inclou l'extrema dreta.

El primer ministre espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres 15 de febrer a les 10:00 hores la celebració d'eleccions anticipades a Espanya. Aquesta decisió segueix el recent bloqueig institucional causat per la negativa dels partits sobiranistes catalans, que ofereixen, un suport estratègic al govern central, de donar suport als pressupostos de l'Estat espanyol del 2019. La consulta, que es desenvoluparà el 28 d'abril, suposa un risc del més alt nivell per a  Sánchez, membre del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE). De fet, la convergència dels partits polítics Partit Popular, Ciutadans i Vox, aquesta formació sent d’extrema dreta assumida i reinvidicada, forma un bloc en procés de solidificació. A més de guanyar el poder a través d'aliances posteriors, aquesta triple dreta pot situar Espanya entre els països membres de la Unió Europea en mans de dirigents autoritaris.


Sánchez serà a Cotlliure i Perpinyà el 24 de febrer

El president del Govern espanyol visitarà Catalunya del Nord amb motiu del 80è aniversari de la mort del poeta espanyol Antonio Machado i el començament de la "Retirada", l'exili espanyol de 1939. Aquesta visita inclourà una etapa a Cotlliure, seguida per una altra a Argelers de la marenda, diumenge 24 de febrer. El Palau de la Moncloa, seu del govern espanyol, a Madrid, ha confirmat aquesta informació aquesta setmana al govern francès. La transmissió l’ha assegurada la prefectura dels Pirineus Orientals, a Perpinyà, aqueix divendres 15 de febrer.