POLÍTICA

Tots els diputats LREM catalans voten la llei anti-destralers

Louis Aliot, del Reagrupament Nacional, vota contra el text

Sébastien Cazenove, diputat de Catalunya del Nord © CSC
Sébastien Cazenove, diputat de Catalunya del Nord © CSC
Entre els quatre diputats de Catalunya del Nord, els tres representants elegits de la República en Marxa han aprovat la llei contra els destralers, mentre que Louis Aliot, del Reagrupament Nacional, ha votat en contra.
Amb 387 vots a favor i 92 en contra, la llei anti-destralers ha estat adoptada aquest dimarts 5 de febrer a l'Assemblea Nacional francesa. Entre la gran majoria dels diputats de la República en Marxa (LREM) que han donat suport a aquest text figura la totalitat dels electes de Catalunya del Nord, Romain Grau, Sébastien Cazenove i Laurence Gayte. En el grup vinculat a Emmanuel Macron, però, 50 parlamentaris s'han abstingut i 16 no han votat. D'altra banda, el diputat Louis Aliot, membre del Reagrupament Nacional  (RN), ha votat en contra d'aquesta llei, idènticament als grups del Partit Socialista, el Partit Comunista, la França Insubmisa i els altres diputats de l'RN.

La llei anti-destralersn amb caràcter local, sorgeix del context del desgalls parisencs observats durant les mobilitzacions de les Armilles grogues.