CULTURA

L'Arxipèlag de Perpinyà celebra l'espectacle n°1000

L'estructura de teatre, música i danca tindrà 10 anys el 2021

« La Guerra », companyia Samuel Mathieu, el 2018 a l'Arxipèlag de Perpinyà
« La Guerra », companyia Samuel Mathieu, el 2018 a l'Arxipèlag de Perpinyà
El 22 de febrer, l'Arxipèlag de Perpinyà celebrarà el seu espectacle n°1000 tot fent bloc amb el barri que ha aconseguit revitalitzar.
El Teatre de l'Arxipèlag de Perpinyà prepara una etapa simbòlica per al 22 de febrer. Posa a la cartellera l'obra teatral "Hedda Gabler, en general, suportem l'inevitable", del dramaturg noruec Henrik Ibsen. Amb una posada en escena de l'alemany Falk Richter, assistit pel francès Roland Auzet, aquesta creació contemporània escateix el comportament social de les persones. Sobretot, però, aqueix espectacle serà el número 1000 que acollirà l'estructura municipal. Amb aquest motiu, anirà de bracet amb el seu entorn, aplegant els restauradors del barri que l'envolta. Aquesta zona de l'antiga estació d'autobusos va substituir l'antic mercat de majoristes del Rosselló. Experimenta una autèntica revitalització, gràcies a l'activitat i el moviment generats pel teatre. L'avinguda Leclerc, que fa d'enllaç amb el barri del Castellet, s'ha convertit així en una rambla de bars nocturns, en qualsevol temporada de l'any.

Cap als 100.000 espectadors

L'Arxipèlag de Perpinyà reuneix tres espais, com són les sales Le Grenat, El Quadrat i l'«Estudi », reservat als assaigs, com també el Mediador, dedicat a les músiques pop, rock, electro, post-punk, etc.  Dirigit pel barceloní Borja Sijtà del 2015 ençà, celebrarà el desè aniversari l'octubre de 2021, amb l'esperança d'aplegar 100 000 espectadors, després d'atreure'n 90 000 la temporada artística 2017-2018, segons les darreres dades conegudes.