MEDI AMBIENT

Alerta neu per la Candelera a la muntanya nord-catalana

La prefectura de Catalunya del Nord avisa els conductors

Els Angles, Capcir © Niall Corbet
Els Angles, Capcir © Niall Corbet
 Aquest cap de setmana de la Candelera tindrà episodis de neus amb fortes ratxes de vent a la part de muntanya nord-catalana. Des de Perpinyà, la prefectura adverteix els conductors perquè es preparin al pitjor.
Météo France pronostica un cap de setmana pertorbat a Catalunya del Nord, amb nevassos que afectaran els sectors habituals en aquesta temporada. Cerdanya, Capcir, Alt Conflent i Alta  Vallespir estan sotmesos a un episodi de precipitacions acompanyat pel vent del nord. Aquestes tempestes es produeixen a partir d'aquest dissabte 2 de febrer a la tarda i poden continuar fins aquest diumenge 3 de febrer al migdia. Des de Perpinyà, els serveis de l'Estat adverteixen de "temperatures molt baixes i un vent molt fort, fins a 100 km / h".

Roba que abrigui

Les condicions de trànsit, especialment delicades, imposen una gran vigilància, mentre que la unitat de vigilància operativa de la xarxa de carreteres del departament dels Pirineus Orientals actualitza la seva informació per telèfon al 04 68 38 12 05. La prefectura del territori recomana als usuaris limitar llurs desplaçaments, dotar-se d'equipament especial, d'adoptar una velocitat moderada i fer-se seguir roba que abrigui així com menjar i begudes, en cas d'immobilització.