MEDI AMBIENT

La prefectura de Perpinyà intervé en el cas del llop de Cerdanya

L'origen d'un caní identificat amb Angostrina planteja preguntes

© Tracy Sops
© Tracy Sops
El descobriment d'un llop a la comarca de la Cerdanya interessa les autoritats de l'Estat a Catalunya del Nord. El caní, que ha estat identificat dimarts 29 de gener a Angostrina, ha estat eutanasiat, donat el seu estat de salut.
Dimarts 29 de gener, un equipe d'agents del servei departamental de l'Oficina Nacional de Caça i la Natura (ONCFS) ha estat informada de la presència d'un llop, que visiblement patia, prop de cases del veïnat de Vilanova de les Escaldes , al terme municipal d'Agostrina. L'animal, en estat d'angoixa, va ser immobilitzat al final del dia en un lloc tancat per una resident del poble. L'ONCFS i un veterinari del SDIS han constatat que l'animal, que presentava amb totes les característiques d'un llop, estava en estat de perdició, amb paràsits i no responia als estímuls. El caní va ser eutanasiat per ordre del veterinari, mentre la batllessa, Hélène Josende, destaca « Uns veïns del poble l'havien vist més d'una vegada, en els darrers temps a la part alta del poble, semblava indefens ».

La prefectura dels Pirineus Orientals ha comunicat sobre aquest tema, aquest dimecres, 30 de gener, destacant que les restes de l'animal està sent autopsiades al laboratori departamental de Catalunya del Nord. Es tracta de conèixer les causes de la mort de l'animal i decidir sobre possibles conseqüències judicials. Els serveis de l'Estat ens informen que es preveu efectar mostres per identificar l'origen de l'animal i definir el seu estat d'hibridació.