POLÍTICA

Aliot vol prendre Perpinyà com Ménard ha pres Besiers

El vicepresident de l'exFront nacional anuncia la seva estratègia

Louis Aliot, vicepresident del Reagrupament Nacional © Radio France
Louis Aliot, vicepresident del Reagrupament Nacional © Radio France
Louis Aliot, que va ser enviat per Jean-Marie el Pen a Perpinyà el 2002, es presentarà sense etiqueta a les municipals de 2020. Sense la imatge d'espantaocells vinculada al Front Nacional, convertit en «Concentració Nacional», el seu vicepresident espera guanyar la Casa de la Vila.
De la seva primera candidatura a les municipals de Perpinyà, el 2008, fins a la de 2020, passant pel 2014, la imatge de Louis Aliot, vicepresident del Reagrupament Nacional (RN), haurà estat suavitzada tres vegades. A l'inici, el Front Nacional (FN) de Jean-Marie s'assumia d'extrema dreta. Arran d'una freda observació estadística, el president del partit va missionar Aliot a capital nord-catalana el 2002, després de comprovar el seu resultat de 26,23 % a la segons volta de la presidencial, el 2002. Al moment de la segona prova, el 2014, la desdimonització i la presidència segures per Marine Le Pen havien ofert una primera edulcoració a la imatge del candidat. La segona es va produir l'1 de juny passat, quan l'FN es va transformar en RN, populista i social, estatalista i sobiranista. El venciment de 2020 hauria de propiciar una tercera etapa, de dilució estratègica, ja que Louis Aliot concorrerà sense etiqueta, però amb el suport de l'RN i aportacions exteriors. « Me poso de costat » (de la meva formació política), ha subratllat de cara a la premsa, dijous 17 gener a Perpinyà.

Ja ni li fa falta parlar d'immigració

El company sentimental de la presidenta espera prendre l'Ajuntament de la capital del Rosselló com Robert Ménard va prendre l'Ajuntament de Besiers el 2014. Com Ada Colau va prendre l'Ajuntament de Barcelona el 2015, amb el suport del partit marxista-leninista Podemos, però no amb el segell. Prop del Castellet, l'absència d'etiqueta espantaocells ha de suscitar suports plurals, segons l'esperança de Louis Aliot, que comparteix amb Ménard un origen peu negre i una cultura llenguadociana, però sobretot una mediatització a París, és a dir a les llars perpinyanenques. El candidat promet un programa amb altes dosis d'economia, mentre que el seu apartat que desafiarà la immigració, fins i tot si és discret, serà sentit pels electors. El 2020, amb 50 anys d'edat, suavitzat però idèntic als orígens, Louis Aliot espera capitalitzar 16 anys de paciència, i fins i tot guanyar la presidència de la Metròpoli Perpinyà Mediterrània.