SOCIETAT

Al·lucinant embarg de cànnabis a l'estat espanyol des de la Jonquera

2,7 tones identificades i una xarxa de 25 productors i distribuïdors desmantellada

Part de la droga commissada © Guardia civil
Part de la droga commissada © Guardia civil
Una verdadera petita indústria de fabricació de cànnabis i de repartició de marihuana ha estat descoberta arran d'una confiscació a La Jonquera, segons una informació d'aquest dijous 17 gener de 2019. Es tracta del més gran cas del gènere mai revelat al territori espanyol.
Una sèrie d'embargs rècord de substàncies prohibides ha estat efectuada al fil de l'any passat a Catalunya del Sud i a Espanya, gràcies a una primera intercepció a La Jonquera. Segons una informació revelada aquest dijous 17 de gener per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el punt de sortida ha estat el descobriment, per la Guàrdia civil, de 400 quilos d'herba de cànnabis i de 20 quilos de resina de cànnabis, durant el control d'un tràiler que duïa ransportant paletes de fruita i llegums cap a Holanda, l'abril de 2018. Una enquesta consecutiva ha permès desmantellar una filera molt organitzada, formada per 25 persones, veïnes dels municipis de Mataró, Castelldefels i Calafell, a la costa de les comarques de Barcelona.

Une autèntica petita indústria

Els actors d'aquesta activitat il·lícita, súbdits de diversos països, són actualment detinguts. Asseguraven la plantació, la collita i el condicionament d'herba de marihuana, o la seva transformació en resina. Aqueixes etapes metòdiques constituïen una petit indústria, organitzada en diferents etapes. Aquest dispositiu, que tenia una ramificació al País Basc del Sud, ha permès posar la mà en un total de 2,7 tones de cànnabis. Aquest volum constitueix el major embarg de droga mai efectuat a Catalunya i a l'estat espanyol.