SOCIETAT

Ribesaltes tindrà una presó de 500 places el 2022

S'està projectant el segon centre penitenciari nord-català

© Mex Den
© Mex Den
La segona presó de Catalunya del Nord, projectada a la zona de Perpinyà, es bastirà al terme municipal de Rivesaltes. Aquest projecte previst per acollir 500 detinguts és portat pel ministeri de la Justícia, la Metròpoli Perpinyà Mediterrània i l'ajuntament de Ribesaltes.
El segon centre penitenciari de Catalunya del Nord, seriosament impulsat, segons una informació ministerial divulgada el novembre últim, s'est) encaminantn cap a la realitat. L'Estat, preocupat per resoldre la superpoblació de la presó de Perpinyà, considera un nou espai al terme municipal de RIbesaltes. Aquest futur centre penitenciari, la construcció del qual és confiada a l'Agència pública per a l'immobiliari de la jus­tícia (APIJ), tindrà 500 places. S'ubicarà a la zona del mas de la Garriga, prop del peatge Perpinyà Nord de l'autopista A9, i és objecte d'un estudi confiat a Frédérique Bour, la directora de programa de l'APIJ, en concertació amb el batlle de Ribesaltes, André Bascou, i els serveis de l'Estat, a través de l'Administració penitenciàia, la Direcció Departamental dels Territoris i de la Mar, vinculada a la prefectura de Catalunya del Nord, i la Direcció de l'Immobiliari de l'Estat.

200 llocs de treball directes

Aquesta construcció es farà en terrenys que pertanyen a la Metròpoli Perpibyà Mediterrània i a l'ajuntament de Ribesaltes. Aqueixes dues institucions, associades a l'Estat, són els partners d'aquesta operació esperada per a 2022. Aquesta presó ribesaltesa ha de permetre crear 200 llocs de feina en matèria de personal penitenciari, als quals se sumaran serveis annexos.