POLÍTICA

Dentistes socials 40% més bé de preu a Barcelona

L'ajuntament projecta un servei low cost per al 2020

© Mak Saint
© Mak Saint
Per donar suport a la gent més necessitada, l'ajuntament de Barcelona impulsarà un servei d'odontologia un 40% més barat. Aquest servei haurà de ser rendible, garantir una qualitat de cures idèntica al circuit tradicional i presentar bones condicions laborals.
De cara a les dificultats viscudes per part de la població, l'ajuntament de Barcelona preveu impulsar un servei públic de dentistes. Aquesta fórmula, dissenyada per l'equip de la batllessa d'extrema esquerra Ada Colau, proposarà tarifes inferiors d'un 40% a les del mercat. L'executiu municipal ha presentat aquest projecte de «Servei municipal d'odontologia», sota la forma d'una societat pública, aquest dijous 10 gener. El consistori serà encarregat de validar el conjunt del dispositiu, al mes de març. Segons l'exigència de l'ajuntament, aquesta estructura haurà de ser rendible i proveir als pacients una qualitat idèntica a les prestacions tradicionals. Però també haurà de garantir bones condicions laborals als professionals que hi treballaran. Aqueixos dentistes municipals de Barcelona efectuaran cures d'higiene bucal clàssiques per 30 euros, com també extraccions dentals, ortodòncia, col·locació de pròtesis fins implants.

12% dels habitants sense mitjans per fer-se curar

Quan s'engegarà, a primers del 2020, aquest servei tindrà 23 persones, s'ubicarà en un dels tres barris més populars de la capital, o sigui Sant Andreu, Sant Martí o Nou Barris, i rebrà 36 000 persones anualment. El cercle d'Ada Colau pretén que els barcelonins més precaris puguin anar més sovint al dentista ja que, segons una enquesta departament de la Sanitat de la Generalitat de Catalunya, només un 40 % de la població va anar al dentista el 2018. A més a més, un 12% dels habitants en són financerament impedits.