SOCIETAT

Dieudonné diu que actuarà el 15 de febrer a Perpinyà

L'humorista provocador va actuar el juliol passat a Montescot

L'humorista provocador Dieudonné © CDI
L'humorista provocador Dieudonné © CDI
Polemista, considerat antisemita però de gira permanent a França i a Suïssa, Dieudonné hauria de tornar a actuar a les comarques del nord. L'artista desterrat omple les sales i determinats espais a l'aire lliure, convocant de vegades els espectadors per SMS. Anunbcien un espectacle seu el 15 de febrer a Perpinyà.
L'humorista polemista Dieudonné anuncia la seva nova vinguda a Catalunya del Nord, precisament a Perpinyà. La seva actuació és prevista el 15 de febrer, però cap sala de la ciutat no és fins avui identificada per rebre l'artista, les al·lusions de caràcter antisemita redel qual sumeixen les paraules des de fa diversos anys. La probabilitat que la menció «Perpinyà », presenta en la comunicació del provocador podria correspondre, en realitat, a un municipi del voltant. Segons el modus operandi establert pel seu equip d'organització, l'aplec de públic, que haurà reservat prèviament les seves localitats, s'hauria de fer hores abans de l'espectacle, per SMS. Present el 5 de juliol passat al Mas de Belric, al terme lmunicipal de Montescot, contra l'adversitat legal, el comediant continua jugant al gat i al ratolí amb les autoritats. A causa del temps hivernal, la probabilitat d'un espectacle a l'aire lliure és gairebé inexistent. Paral·lelament, anuncien a Barcelona, el 16 de febrer.

El 2013, el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, va impedir a Dieudonné actuar a la ciutat, per decret municipal, amb motiu del temor de «paraules racistes o antisemites» i disturbis a l'ordre públic. A tall de resposta, l'artista havia fet difondre diversos vídeos en els quals mofava l'actitud del primer magistrat, al qual va donar el malnom de «Cacauet».