POLÍTICA

P. Sánchez nega la presència de presoners polítics a Espanya

El president del govern espanyol ironitza sobre l'independentisme català

Pedro Sánchez, president del govern espanyol © J.M. Cuadrado
Pedro Sánchez, president del govern espanyol © J.M. Cuadrado
El Primer Ministre socialista espanyol, Pedro Sánchez, considera que l'independentisme català és a mans d'una «colla» i que no hi ha presoners polítics a Espanya. Les seves declaracions es produeixen quan s'acosta un divendres elèctric.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha ironitzat sobre els presoners independentistes catalans, aquest dimarts 18 de desembre en una conferència de premsa a Brussel·les. El líder socialista era qüestionat a propòsit de la consulta sobre la sobirania del 9 de novembre de 2014 i el referèndum de l'1 d'octubre de 2017, dues cites democràtiques no reconegudes i travades per l'Estat espanyol. «És una gran mentida», ha afirmat el cap de l'executiu a propòsit de l'existència de presoners polítics catalans a Espanya. Ha completat que els dos venciments de 2014 i 2017 van ser organitzats per la «colla» independentista. Pedro Sánchez ha afegit: «quan es plantegen referèndums basats en mentides el que s’aconsegueix són societats fracturades i empobrides com està passant al Regne Unit».

Divendres elèctric

Aqueixes paraules provocadores, que desentonen respecte a l'estil civilitzat de l'elegant Primer Ministre, irrompen a les vigílies d'un Consell de ministres espanyol, programat aquest divendres 21 desembre a la Llotja de Mar de Barcelona, i no a Madrid. L'ambient hauria de ser elèctric, ja que aquesta sessió desplaçada és promesa en un bloqueig convocat per la potent associació Òmnium Cultural.