TECNOLOGIES

Una empresa de Perpinyà presenta el sistema BassMe a Las Vegas

La prometença d'una revolució en «l'escolta» del so

Demostració del sistema « BassMe » © Studio-Duroy
Demostració del sistema « BassMe » © Studio-Duroy

Una empresa de Perpinyà, Studio-Rurioy, ha inventat el sistema «MyBass», que transmet al cos les vibracions sonores. Aquest procediment aplicable a la difusió de música, al cinema i als videojocs aprofitarà una presentació mundial al mes de gener Las Vegas, abans de ser comercialitzada a casa nostra.

L'economia nord-catalana del sector digital aprofita la innovació de l'empresa Studio-Duroy, fundada a finals de 2017. Aquesta petita societat que treballa en l'àmbit del so ha inventat un procediment de difusió dels baixos. El seu caixó de baixos personal, integrat entre els objectes connectats, s'ha de col·locar sobre el pit dels usuaris. Batejat «MyBass», permet sentir el so a través de vibracions, gràcies a la difusió d’ones procedents de la multiplicació de les baixes freqüències. Aquesta nova experiència d'escolta és adaptada a la difusió musical, al cinema i als videojocs. Studio-Duroy, empresa llançada per Alban Duroy, Raphaël Guichard i Guillaume Lannoy, aprofita els talents d'inventor, tècnic, gestor i dissenyador dels seus fundadors.

El sistema «MyBass» existeix com a prototip fabricat a Perpinyà, a l'espera d'una fabricació en sèrie. Aquest sistema connectat en bluetooth, per portar en bandolera, es presentatà entre el 8 i l'11 de gener de 2019 al saló de referència CES de Las Vegas, especialitzat, entre altres àmbits, en l'Internet de les coses (IoT). Aqueix objecte capaç de revolucionar la difusió del so hauria de costar 129 euros i equipar 240 sales de cinema franceses d’ací el 2023. Disponible en preencàrrec, serà disponible a partir del mes de gener.

BassMe és el resultat del concurs StartUp Week-end de Perpinyà, que es va celebrar l'octubre de 2017. Aquesta empresa instal·lada a la zona Tecnosud de Perpinyà, és la idea d'Alban Duroy, enginyer de 33 anys, convertit en PDG de l'empresa. Aquest ha pressentit la utilitat d'un caixó de baixos individual, per tal de completar l'apreciació del so, com en els esdeveniments de tipus concert, o nits en discoteca, amb difusió a fort volum.