CULTURA

Cali es reactiva amb Léo Ferré

El cantant de Vernet passa per Perpinyà aquest dimecres 5 de desembre

El cantant Cali © PQR
El cantant Cali © PQR
El cantant Cali s'ha reactivat aquest 2018 a través d'una gira dedicada al repertori d'un altre cantant, Léo Ferré. Aquesta etapa de la carrera del nadiu de Vernet destaca una reativació artística.
El cantant Bruno Caliciuri, entre les celebritats franceses procedents de Catalunya del Nord, tanca una gira dedicada consagrada a un altre cantant, Léo Ferré. Esperat al Teatre de l'Arxipèlag de Perpinyà aquest dimecres 5 desembre, el cinquantó fill de Vernet ha seduït l'antiga i la nova generació a propòsit del repertori de l'autor nascut a Mònaco. La sèrie de dates honorades per Cali ha revifat la memòria del xantre de l'esquerra intel·lectual francesa, símbol dels moviments contestataris de la segona part del segle passat.

Cali, admirador de U2 i Simple minds, dels Waterboys i Hubert-Félix Thiéfaine, canta Léo Ferré com per recordar la vessant culte de la crítica social. Aquesta juguesca és aconseguida, pel que fa a la resposta del públic, de la participació de la família del cantant mort el 1993, i de la crítica. Recuperant els grans èxits de Ferré, entre els quals hi ha « C'est extra », « Jolie môme», « Avec le temps », « Vingt ans » i « Les anarchistes », Cali aconsegueix rellançar la seva carrera. El concert de Perpinyà, penúltim de la gira, s'emmarca en la promoció del 8è àlbum de l'artista, que inclou 16 cançons del seu famós antecessor.

Cali chante Léo Ferré - C'est Extra (extrait), 2018