POLÍTICA

El nou batlle de Figueres, Jordi Masquef, té 38 anys

Un liberal pur al capdavant de la vila de Dalí

Jordi Masquef, nou batlle de Figueres © Ajuntament de Figueres
Jordi Masquef, nou batlle de Figueres © Ajuntament de Figueres
La ciutat de Figueres és d'ara endavant dirigida pel batlle Jordi Masquef, nascut el 1980, advocat en dret del negoci, procedent de la prestigiosa escola de comerç barcelonina ESADE.
El ple municipal de Figueres va escollir un nou batlle, Jordi Masquef, el 14 de novembre. Aquest liberal, advocat en dret del negoci i assessor fiscal, nascut el 1980 a la ciutat de Dalí, ha estat format a l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) de Barcelona, entre els millors centre europeus del gènere. Prèviament llicenciat de Dret a la Universitét de Girona, succeeix a Marta Felip, l'antiga batllessa, que s'ha incorporat all govern de la Generalitat de Catalunya com a secretària general del departament d'Empresa i Coneixement. Jordi Masquef és afiliat al Partit Demòcrata (PDeCAT), que és també la formació de l'expresident català Carles Puigdemont, exiliat  polític a Bèlgica. Entre els seus projectes consta una estratègia de conjunt per al comerç de la ciutat, la lluita contra la delinqüència i una governança assolida a través del diàleg amb l'oposició.

Eleccions municipals el 2019

Figueres és administrat pel centre-dreta independentista català, almenys fins a 2019, ja que el 26 de maig es desenvoluparan les eleccions municipals a tot el territori espanyol, simultàniament a les eleccions europees. Jordi Masquef serà cap de llista del PDeCAT, en competència amb Esquerra Republicana de Catalunya, el partit Ciutadans, les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) i el Partido Popular. Figueres, amb 46.000 habitants, té un consistori de 21 escons.