POLÍTICA

El diputat Cazenove vol una de «legítima fermesa» amb els emigrants

El parlamentari de la República en Marxa evoca la política governamental

El diputat Sébastien Cazenove i el ministre de l'Interior, Christophe Castañer, al Pertús, Rosselló, dilluns 12 de novembre de 2018 © CSC
El diputat Sébastien Cazenove i el ministre de l'Interior, Christophe Castañer, al Pertús, Rosselló, dilluns 12 de novembre de 2018 © CSC
En nom de la seguretat i en el marc de la lluita contra la immigració, el govern estudia tornar a controlar l'antiga frontera franco-espanyola del Perthus. El diputat Sébastien Cazenove sosté aquest projecte, que pretén «fer front amb una de legítima fermesa i una rigorosa humanitat».
Les fronteres del territori francès podrien ser objecte d'un enfortiment dels seus controls, segons modalitats i un calendari actualment estudiats pel govern. En il·lustració d'aquesta possible reculada europea, el ministre de l'Interior, Christophe Castañer, era de visita dilluns 12 novembre a Catalunya del Nord. El seu pas, d'una durada de 1h30 a l'autopista A9, va incloure el centre de cooperació de policia i duanes del Pertús i el peatge del Voló. El diputat Sébastien Cazenove, electe de la quarta circumscripció nord-catalana, era al costat del ministre, com també el prefecte Philippe Chopin i el diputat Romain Grau, comunicador del pressupost de Seguretat del projecte de llei de finances.

Rigor i fermesa

A Catalunya del Nord, l'Estat pretén dominar la immigració perquè «L’evolució dels governs italià i espanyol induït una forta pressió sobre les nostres fronteres pirinenques i particularment al nostre departament. Caldrà doncs ser molt vigilants per respondre als necessitats », ens destaca el diputat, afiliat a la República en Marxa d'Emmanuel Macron. El parlamentari s’expressa sobre les alces d’efectius i de mitjans materials previstos pel govern. Ressalta, en una sorprenent voluptat literària, que aqueixes mesures permetran de «fer front amb una de legítima fermesa i una rigorosa humanitat».