MEDI AMBIENT

Manresa multarà els veïns que no reciclen els residus casolans

La ciutat de l'interior de les comarques de Barcelona superarà les recomanacions europees

Contenidors de deixalles ©  Francis Lenn
Contenidors de deixalles © Francis Lenn
A partir del 2019 a Manresa, a la Catalunya central, els habitants pagaran taxes diferents segons llur implicació en el reciclatge. Els més canyassos rebran penalitats.
La vila de Manresa, a la Catalunya central, prepara un decret innovant en matèria de valoració de les deixalles domèstiques. Aquest text, que el consistori haurà d'aprovar el primer trimestre de 2019, fixa un barem de taxes, segons el grau de reciclatge efectuat pels habitants, els menys implicats dels quals rebran multes. Aquest futur dispositiu ha de fomentar les llars a triar a la font, per tal que el circuit de tractament sigui més eficaç. Superarà les recomanacions europees en aqueix àmbit, sol·licitant tecnologies de nou gènere. El regidor encarrega de la Qualitat urbana, Jordi Serracanta, destaca la instal·lació de sensors en bosses d'escombraries específiques, i xips electrònics que permetin obrir cada classe de contenidors.

Manresa, ciutat de 75 000 habitants, situada a l'interior de les comarques de Barcelona, pretén honorar els objectius del Pacte d'Alcaldes per al Clima i l'Energia. Aqueix agrupament internacional, al qual és afiliada, vol reduir les emissions de C02 d'un 40 % d'ací el 2030.