ECONOMIA

Primícia estatal a l'aeroport de Perpinyà

La taxa d'aterratge es pagarà amb l'app « MyDz Air Mobility »

© Pritura
© Pritura
Gràcies a l’aplicació «MyDz Air Mobility», l’aeroport de Perpignan posarà|tornarà ben més fàcil el pagament de la seva taxa d’aterratge, sobretot amb la navegació aèria de lleures. Aquesta possibilitat, una primera a França, constitueix una prestació suplementària al crèdit de la modernització i de la competitivitat de l'asfalt del País Català.
L'aeroport de Perpinyà acaba d’adoptar l’aplicació «MyDz Air Mobility», que agilitza les formalitats d’aterratge. Es tracta del primer tarmac del territori francès que fa seva aquesta app, que permet a un pilot equipat amb un simple smartphone o amb una tauleta pagar els cànons. Aquest sistema experimentat a Catalunya del Nord  podria introduir-se en nombrosos aeròdroms. MyDz permet formular ràpidament una autorització prèvia i obligatòria, anomenada «Prior Permission Request», o « PPR », amb 24 hores d'antelació, i de dur a terme els pagaments fins i tot abans de l'enlairament dels avions. L’aeroport de Perpinyà es presta així a una prova pilot per a l’empresa parisenca MyDz, que aposta per la banalització del pagament de la taxa d’aterratge, una operació que continua sent arcaicament burocràtica.

Un dispositiu per als clients privats

Actualment, el 90% dels vola de la plataforma aeroportuària de Perpinyà no són comercials, són sobretot avions privats, de mercaderies i helicòpters. L'evolució anunciada afecta especialment aqueixos clients no professionals, per als quals les tramitacions administratives materialitzades sempre han estat feixugues.