POLÍTICA

La justícia es torna a interessar per Louis Aliot

El candidat a l'ajuntament de Perpinyà és apuntat per «malversacions de fons públics»

Louis Aliot, candidat a les eleccions municipals del 2020 a Perpinyà © NDF
Louis Aliot, candidat a les eleccions municipals del 2020 a Perpinyà © NDF
Després de Marine Le Pen i Bruno Gollnisch, dirigents del Reagrupament Nacional, Louis Aliot és també apuntat per a la justícia en el cas dels assistents parlamentaris europeus del partit d'extrema dreta. El postulant a l'ajuntament de Perpignan és buidat per un «malversacions de fons públics».
El vicepresident del Reagrupament Nacional (RN), Louis Aliot, és posat en examen per «malversacions de fons públics» després de requalificació de la seva posada en examen, el desembre de 2017, en el marc de l’enquesta sobre els secretaris d’eurodiputats del seu partit. Segons la pàgina xe notícies Médiapart, aquesta canvi ha estat assenyalat dijous 25 octubre al candidat de l'extrema dreta a les municipals de 2020 a Perpinyà, en el decurs d’una convocatòria pels jutges d'instrucció . Després de Marine Le El Pen i el diputat europeu Bruno Gollnisch, el fill de l'Arièja és el tercer dirigent de l'RN que és subjecte a una sorpresa judicial d'aquest tipus. El desembre passat, va ser posat en examen amb motiu d'«abús de confiança» en el as dels llocs de treball presumtament ficticis d'assistents parlamentaris. Havia respost a les preguntes d'un jutge del pol financer, a propòsit de la contractació, entre el juliol de 2014 i el febrer de 2015, del seu ajudant Laurent Salles.

Par altra banda, la pàgina web d’informacions fundada per Edwy Plenel creu saber que el fiscal de Perpinyà, hauria engegat una investigació que afectaria un altre assistent d'Aliot, en Mohamed Bellebou, que rebutjaria la naturalesa virtual d’aquest treball. Aquesta enquesta s'hauria obert encara no fa pas un any.