SOCIETAT

Prohibit regar gespa i omplir piscines al Rosselló

Per manca de pluja, la prefectura imposa que no s'esmerci l'aigua

© Faucet 47
© Faucet 47
Regar els camps esportius i les gespes, omplir les piscines o netejar els viaris són pràctiques prohibides per la prefectura de Catalunya del Nord des d'aquest dimecres 3 octubre. La pluviometria fluixa de les darreres setmanes genera aquesta mesura.
Atès que la pluja escasseja des del començament de l'estiu al Rosselló, una mesura contra el malbaratament de l'aigua ha estat ordenada aquest dimecres 3 d'octubre per la prefectura de Catalunya del Nord. Fins al 31 d'octubre es prohibeix omplir les piscines privades, rentar vehicles, terrasses i les façanes. També és prohibit de rentar els carrers i les places, llevat per a les màquines municipals, regar les gespes i les rotondes, així com els espais verds públics i privats, els espais esportius i els terrenys de golf. La regada dels hort és al·ludida per aquest dispositiu dràstic entre les 8h i les 20h.

La mesura afecta el Rosselló i estalvia el Vallespir, el Conflent, el Fenolledès, Cerdanya i Capcir

Aquestes restriccions s'apliquen als municipis del Barcarès, Santa Maria, Sant Hipòlit, Sant Llorenç de la Salanca, Torrelles, Bages, Banyuls dels Aspres, Bruillà, Cabestany, Queixàs, Calmelles, Cànoes, Cornellà del Vercol, Elna, Forques, Llauró, Llupià, Montoriol, Montescot, Oms, Hortafà, Passa, Pollestres, Pontellà, Sant Coloma de la Comanda, Sant Joan La Cella, Salelles, Terrats, Tesà, Torderes, Trasserra, Truillars, Vilamulaca, Vilanova de raó i Vivers. Paral·lelament, s'incita els habitants a la sobrietat en matèria d’utilització de l’aigua, particularment al sud del territori, on la vall del Tec és objecte d’una vigilància especial.