SOCIETAT

1,5% dels nord-catalans són caçaires

La federació departamental vol defensar la seva «passió»

© Miscellaneous TGP
© Miscellaneous TGP
Es comptabiltzen 7.000 caçaires a les comarques de Perpinyà, o sigui l'1,5% de la població. El món de la caça pretén modificar la seva imatge insistint en el seu paper per a la preservació de la biodiversitat.
Des del Capcir fins a la marenda, la federació departamental de caça de Catalunya del Nord ha celebrat l’obertura general de la caça, diumenge 9 de setembre. Aquesta entitat que es dedica a a acompanyar els caçaire en l’exercici de la seva passió i defensar llurs interessos, anima una «comunitat cinegètica» formada per 7.000 membres, corresponent a l'1,48% de la població del territori. «Els mitjans de comunicació il  gran públic són més que mai atents a la manera com exercim la nostra passió», destaca la federació, per a la qual la caça « ha tornat al capdavant de l'escenari ». En efecte, a nivell públic, Emmanuel Macron va anunciar el 28 dagost la baixada de 200 euros del permís estatal de cacera, en el marc d'una reforma favorable als desitjos de la Federació estatal de caçaires.

Un blanc electoral

Per modificar la percepció a esguard seu, els caçadors de Catalunya del Nord reivindiquen la seva implicació en la restauració de les zones humides, la salvaguarda de la biodiversitat i la protecció dels hàbitats de la fauna salvatge. Formen un blanc electoral, ben tractat per la presidència de la República, mentre que el Consell departamental dels Pirineus-Orientals, la regió Occitanie i el Crèdit Agrícola asseguren el finançament de la seva federació. Les seves oficines són instal·lades al si de la Casa de la caça i de la natura, a l'avinguda Jean Giraudoux de Perpinyà, a tocar del barri del Molí de Vent.