CULTURA

Reentrada eufòrica a France Bleu Roussillon sense aliança amb France 3

L'emissora de servei públic a Perpinyà enforteix els seus programes d'informació

Rémy Farré, nou locutor de France Bleu Roussillon, 6 de setembre 2018 © FBR
Rémy Farré, nou locutor de France Bleu Roussillon, 6 de setembre 2018 © FBR
L'emissora France Bleu Roussillon fa la reentrada social sota el signe d'un èxit històric, assenyalat una audiència de 80.700 auditors. La ràdio de servei públic a Perpinyà poleix els seus programes, però no engega cap col·laboració amb France 3 Pays Catalan.
L'emissora France Bleu Roussillon fa la reentrada social amb ambient d'eufòria, gràcies a una audiència rècord, avaluada a 80.7000 auditors. La ràdio del servei públic a Catalunya del Nord ha guanyat 20.200 fidels cada dia, per atènyer el major resultat des de la creació d'una emissora territorial de Radio France a Perpinyà, el 1986. Amb una audiència que acapara el 19,8% i un share de 16,3, France Bleu Roussillon pretén mantenir el rumb proposant una oferta important de programes esportius. S'hi inclouen l’USAP al Top 14, seguida pel periodista comentarista Cyrille Manière, el programa «Dilluns és rugby» presentat per Patrick Mas, i els partits dels Dracs Catalans, comentats per Bruno Onteniente. El rugby, el futbol i el bàsquet aficionats tene n cabuda en l'emissió dominical «Esport +», que celebrarà 30 anys el 2019. El retorn de la ràdio líder és també l'arribada d'una nova redactora a cap, Isabelle Rolland, de breus seqüències en llengua catalana i d'informacions de Catalunya del Nord o «vistes d'aquí», segons la fórmula manllevada per France Bleu a La Clau el 2010. Per enfortir el seu assentament a nivell d'informacions, l'emissora continuarà proposant notícies cada mitja hora al matí, cada hora a partir de 9h, però no els dissabtes i els diumenges tarda. A més d’un debat sobre l’actualitat, els divendres a 8h15, un programa mensual titulat «De cara a la premsa» s'organitzada en públic en col·laboració amb France, La Semaine du Roussillon i l'Indépendant.

No d'aliança immediata amb France 3 Pays Catalan

La presidència d'Emmanuel Macron ha impulsat el tema de l'acostament entre les emissores de France Bleu i France 3. Perpinyà no forma part de les ciutats afectades, que arriben a vuit. Aquest apropament entre les dues xarxes, emmarcat per la reforma de l’audiovisual públic volguda pel govern, concerneix Bordeus, Lille, Lió, Marsella, Nantes, París, Estrasburg i Tolosa de Llenguadoc, amb la difusió d’un informatiu d'una vintena de minuts entre les 7h i les 8h. Els dos mitjans de comunicació aprenen a treballar junts produint diaris d’informació en comú. Tanmateix, presenten tractaments socials, volums de treball i audiències massa diferents perquè aquesta col·laboració sigui àgil, especialment entre France Bleu Roussillon i France 3 Pays Catalan.