ESPORT

L’USAP, 1er club de rugby del món amb secció d'eSport

Els sang i or sol·liciten la solució Fortnite pour abarcar l'esport electrònic

© USAP
© USAP
Un equip «USAP eSport» naixerà abans de la fi|finalitat de l’any per ancorar el club en l’univers de l’esport electrònic. Aquesta iniciativa en l'àmbit|domini del rugby és la primera del món.
L’USAP es tornarà a incorporar al Top 14 després de quatre anys d’espera, dissabte 25 agost a les 14:45 a l’estadi Aimé Giral de Perpinyà, de cara a l’Estadi Francès. Paral·lelament, el club sang i or confirma la seva capacitat d’anticipació, impulsant una secció eSport formada per cinc membres, abans del final de l’any. En aquest sentit, escull el vídeojoc Fortnite Battle Royale, que experimenta un gran creixement en l’àmbit de l’eSport internacional. Per defensar els colors catalans en els futurs tornejos, enfront d'un centenar de jugadors sols o a equip, l'USAP reclutarà un manàger, dos jugadors professionals i dos semiprofessionals. Aquest projecte, una primícia mundial per a un club de rugby, permetrà de «desenvolupar la nostra comunitat digital i enfocar una nova categoria de seguidors : els Millenials », destaquen els dirigents.

Corea del Sud és pionera

Aquesta prestació planetària és feta possible gràcies a una col·laboració amb l’empresa NTWU, start-up catalana experta en el món de l’eSport. Aquesta societat especialitzada en els esdeveniments d'eSport, instal·lada a la zona econòmica Tecnosud 2, al sud de Perpinyà, va ser fundada el 2017. A nivell internacional, l’eSport compta 323 milions d’aficionats. Aquest mode atreu un 85% d’homes i una majoria d’individus de 18 a 34 anys, segons l’empresa especialitzada americana Major League Gaming. Corea del Sud és el país pioner del gènere, des de 2000. Amb aquest enfocament, l’USAP pretén promoure els valors «Identitat, compromís, esperit d’equip, respecte i convivialitat».