CULTURA

El museu Rigau exposarà Maillol i Rodin l'estiu del 2019

L'espai museístic de Perpinyà vol promocionar-més cap a fora

L'escultor Auguste Rodin, pel fotògraf Nadal, el 1893 © Fons Nadar
L'escultor Auguste Rodin, pel fotògraf Nadal, el 1893 © Fons Nadar
La varietat dels enfocaments artístics que enllacen i que diferencien els escultors Aristide Maillol i Auguste Rodin serà objecte de la segona gran exposició del museu Rigau de Perpinyà, prevista el 2019. Aquesta realització acompanyarà la voluntat de resplendor de l'espai, sota l'impuls de l'Ajuntament.
El museu Rigau de Perpinyà va reobrir les portes el 2017, després de tres anys de reformes de profunditat, sota l'impuls de l'Ajuntament. La seva nova fórmula més espaiosa, fruit d’una redisposició de l’hotel de Lazerme, que ocupa des de 1979, s’acompanya d’una promoció més important cap a fora. Fins al 4 de novembre s'hi pot veure l’exposició «Raoul Dufy, els tallers de Perpinyà», que reagrupa les obres de l’artista normand, realitzades en part des de la seva finestra. Aquesta sèrie artística subratlla els deu anys perpinyanencs de l'artista, que va tenir un taller a la plaça Aragó, al bell mig de la vila vella. Dufy, instal·lat el 1946 a la capital del Rosselló, va escenificar la seva activitat de pintor i va representat els seus tallers en moltes ocasions.

Maillol-Rodin, l'esculture moderna

La gran exposició Dufy inaugura una nova era per al museu Rigau, cap a l'expansió internacional. En aquest sentit, acollirà una altra mostra de primera categoria, dedicada el 2019 als escultors Aristide Maillol i Auguste Rodin. Els dos artistes, que ambdós van vacil·lar a fer-se exclusivament pintors, es consideren els pares de l'escultura moderna. El primer, nascut el 1861 a Banyuls de la marenda, va ser format a París, que aleshores resultava ser un focus artístic obligatori. El 1908, va descobrir la Grècia més fascinant, el que va enfortir el seu vincle creatiu amb la Grècia antiga. El segon, directament nascut a Perís el 1840, considerat com hereu dels segles d'humanisme, ha constituït una cruïlla entre el romanticisme i l'impressionisme. De l'estiu a la tardor 2019, les parets dels muse Rigaud ressonaran amb un diàleg pregon entre els dos artistes, a través d'aquesta exposició de vocació internacional, apta per fer parlar del museu.
L'escultor Arístides Maillol / DR