MEDI AMBIENT

Acusació contra els aerogeneradors a Catalunya del Nord

Acusació contra els aeromotors en País Català

Imatge de síntesi, amb el Canigó de rerefons © «El vent gira»
Imatge de síntesi, amb el Canigó de rerefons © «El vent gira»
La multiplicació dels parcs eòlics a les comarques de Perpinyà no agrada al col·lectiu «El vent gira», que impulsa l'eslògan « No toquis al meu Canigó! » per denunciar els projectes vigents al territori.
A Catalunya del Nord, la implantació d'aegeneradors genera oposicions, d'ara endavant consignades en un informe complet. Aquest document de 53 pàgines, concebut pel col·lectiu «El vent gira 66», ha estat comunicat el 28 de juny. Conté més d'una quarantena de documents i posicionaments, per tal de recordar a l'opinió la cronologia de la critica. Aquest important treball d'investigació aborda les realitzacions que ja funcionen i proposa imatges virtuals amb imatges empastifats, des del priorat de Serrabona, el municipi de Paçà, el peu del massís dels Corberes i el del Canigó. Recull també la llista de les institucions compromeses o recicents envers els projectes eòlics, particularment els ajuntaments i les mancomunitats nord-catalanes. Aquesta anàlisi exhaustiva sanctuaritza el territori, considerat com a destinació turística, desproveïda d'activitats industrials.

Denúncia del « Parc eòlic català »

Aqueix informe a càrrega denuncia l'actual Parc Eòlic català, desenvolupat per EDF a petició de la metròpoli Perpinyà Mediterrània. Aquest conjunt productiu precedeix una altra realització, anomenada «zona industrial eòlica» pels opositors. Aquest dispositiu d'autonomia energètica ha d'incloure aparells de 130 a 150 metres d'alçada, o sigui «170 metres per damunt el nivell de la mar», destaca el col·lectiu. El dossier, adreçat als electes nord-catalans, als parlamentaris i a la premsa parisenca, es pot carregar des del lligam següent.