La Clau
Pavelló blau 2018 a 30 platges del Rosselló

L’adjudicació dels pavellons blaus, comunicada aquest dijous 24 maig, posa de relleu 30 platges de Catalunya del Nord. Aquest segell qualitat mediambiental exemplar revalora cada any els municipis i els ports esportius que porten de manera permanent una política exigent en els àmbits de la gestió de l’aigua i de les deixalles. Destaquen també les seves estratègies envers l’educació popular en relació amb la protecció dels espais naturals. En realitat, aquesta distinció depèn en bona part de la voluntat dels ajuntaments, que opten per ser candidats al Pavelló blau, o no. Aquesta bandera és atribuïda per l’associació parisenca Teragir, que d’aquesta manera no inclou cap de les platges de Cotlliure ni de Cervera en la classificació d’aquest 2018.

Quines platges alçaran el Pavelló blau, de Cervera al Barcarès?

De sud a nord, la platja central de Banyuls de la marenda, l’ansa de Paulilles i la Platja de la Fàbrica, a Portvendres, la platja de la marenda-Tamariguer, la platja centre-pins, la platja Sud i la platja del Racó, a Argelers de la marenda, figuren a la llista. El palmarès inclou també, a Sant Cebrià, les platges de l’Art PS1, de l’Art PS2 i PS3, la platja dels capellans PS4 i la platja de la Llacuna PS6. A Canet, el Pavelló blau apunta la platja del sardinal, la platja del Rosselló, la platja central, la platja del gran large, la platja de la marenda i la platja del mar estany. A Santa Maria són afectades la platja del càmping municipal, les platges de la 1a espiga, de la 2a espiga i de la 3ra, com també la platja central. A Torrelles, es tracta de la platja centre, de la platja nord i de la platja sud, mentre que al Barcarès, Teragir distingeix la platja del Lydia, la platja dic sud del port i la platja del poble.

Enguany, el Pavelló blau recompensa també els ports esportius de Portvendres, Argelers i Sant Cebrià, així com el port Sant Àngel del Barcarès.

Comparteix

Icona de pantalla completa