ESPORT

Saint-Gobain desmenteix la seva inversió a l'USAP

Un rumor ha avançat el suport de l'empresa parisenca

François Rivière, president de l'USAP © USAP
François Rivière, president de l'USAP © USAP
Una falsa informació escampada arran de la victòria de l'USAP a la final de Pro D2 evocava l'entrada de la societat Saint-Gobain entre els suports financer del club sang i or. No n'hi ha res, però el president Riu|Ribera ha afirmat veritablement que discussions existien.
Després de la seva victòria a la final de la Pro D2, que precedeix el seu retorn al Top 14, la direcció de l'USAP pretén augmentar el pressupost de funcionament del club. De 9,5 milions d'euros la temporada que s'acaba, hauria d'assolir 15 milions per mor que es puguin complir els objectius de manteniment i de desenvolupament a la primera divisió de rugby a XV. Però la informació en suspens, segons la qual el grup Saint-Gobain formaria part dels nous patricinadors dels sang i or, resulta falsa. L'empresa fundada en temps de Lluís XIV, especialitzada en la producció de materials i solucions per a la llar i la vida quotidiana «aporta un desmentiment formal a les informacions segons les quals Saint-Gobain podria ser patrocinador nacional de l’USAP», segons destaca un comunicat d'aquest dijous 10 maig.

Un rumor amb xifres

La remor, abundantment rellevada per la premsa esportiva, predeia tanmateix una aportació d'1,5 milió d'euros en tres anys. El presumpte finançador, però, subratlla que «no s'està duent a terme cap reflexió o negociació sobre un projecte com aquest ». L'endemà de la consagració de l'USAP a la segona divisió, el 7 de maig, el president del club, François Rivière, informava que «les discussions (no eren) concloses» amb Saint-Gobain. Aquest, que va ser funda sota el regnat de Lluís XIV, va assolir el 2016 una facturació extraordinària de 39.100 milions d'euros.