MEDI AMBIENT

El mosquit tigre ja amenaça Catalunya del Nord

L'Aedes albopictus és present des de fa 14 anys al territori

Exemplar de mosquit tigre © ARS
Exemplar de mosquit tigre © ARS
La combinació de pluges i calors dels darrers dies ha creat condicions favorables al desenvolupament del mosquit tigre a Catalunya del Nord.
Catalunya del Nord forma part de la llista dels 42 departaments francesos classificats en vigilància vermella en matèria de mosquit tigre. Segons una informació comunicada aquest dijous 26 abril per la pàgina web especialitda Vigilància-Mosquits, la progressió d'aquest insecte temut és aquest any «espectacular», a causa de les condicions climàtiques. Les calors dels darrers dies, combinades a pluges, han creat condicions molt favorables. Aquestes permeten als ous presents a les aigües estancades de convertir-se en larves i després en mosquits adults.

Eliminant les aigües estancades

L'Aedes albopictus, instal·lat des de 2004 sota les latituds catalanes a causa del desenvolupament dels transports internacionals, és originari d'Àsia del sud-est. Representant entre les 100 espècies més invasives al món, és catalogat a 100 països, pels cinc continents. Atès que les seves larves necessiten almenys 1 cm d’aigua estancada durant cinc dies per créixer, és indispensable eliminar aqueixes aigües, especialment en els jardins.