POLÍTICA

Perpinyà: el jòquer de Manuel Valls entra al Consell departamental

Carlos Da Silva és el nou cap de gabinet del Departament

Carlos da Silva, nou director de gabinet del Consell departamental de Catalunya del Nord © Regió Illa de França
Carlos da Silva, nou director de gabinet del Consell departamental de Catalunya del Nord © Regió Illa de França
El consell regional francilià Carlos Da Silva, excap de l'oposició de l'Illa de França, substitut de Manuel Valls a l'Assemblea estatal francesa entre 2012 i 2017, és designat cap de gabinet del Consell departamental de les Pyrénées-Orientals.
Segons una informació destil·lada el 10 d’abril, el nou director de gabinet del Consell departamental de Catalunya del Nord és l’antic president del grup d’oposició « Junts per l'Illa de França », Carlos Da Silva. Aqueix exmestre d'escola ha estat secretari federal de la poderosa federació del Partit Socialista (PS) del departamental francilià de l'Essonne, durant tres mandats consecutius. Amb 43 anys d'edat, ocuparà el seu nou càrrec a Perpinyà a partir del 9 de maig. Afiliat al PS des de 1998, aquest home d'aparell va anunciar el 6 d'abril que abandonav el seu paper de primer opositor de l'antiga ministra i actual presidenta regional Valérie Pécresse. Però conserva el seu mandat de conseller regional.

Comodí durant 10 anys, però renyit amb Manuel Valls

Carlos Da Silva ha format part del cercle íntim de l'exprimer ministre Manuel Valls, del qual va ser el suplent a l'Assemblea estatal del 2002 al 2012. Fins i tot, durant la mandatura 2012-2017, el va substituir com a diputat, abans que arribessin desavinences arran de les eleccions senatorials de setembre de 2017. En concret, Valls va abandonar aquest fidel, en benefici del seu successor a l'ajuntament francilià d'Evry, Francis Chouat. En el seu reciclatge provincial a Catalunya del Nord, Da Silva serà encarregat de fer més llegible el paper i l'acció del Consell departamental. Anteriorment, el càrrec de director de gabinet d'aquesta institució l'ha ocupat Rémy Vernier, exprotegit de l'antic president del Consell departamental de Catalunya del Nord i de la Regió Llenguadoc-Rosselló, Christian Bourquin. Des de finals de 2017, Vernier és director de l’agència departamental del turisme nord-catalana.

Pàgina web de Carlos Da Silva.